Autor: Rainer Saad • 20. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid ajasid vale aktsia hinna 1900% kõrgemale

Eelmisel nädalal teatas Google, et ostab 3,2 miljardi dollariga nutikate koduseadmete tootja Nest. Investorid, kes tehingust vaimustusse sattusid, asusid börsil ostma ettevõtet, mille sümbol oli NEST.

Probleem oli aga selles, et aktsiasümboli NEST all kaupleb ettevõte Nestor, millel pole mingitki seost Google’i ostetud Nestiga. Paraku oli investorite vaimustus nii suur, et Nestori aktsia tõusis ühe päevaga 1900%, kirjutas CNBC.

Bloombergi ajakirjanik Matt Levine kirjutas pärast seda oma Twitteri kontol: „Kui sa teaksid Google/Nesti tehingust, kas sa ostaksid Nestori aktsiaid? Ja kas see oleks siseinfoga kauplemine?“ 

Google'i poolt ostetud Nesti polegi börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755