Autor: Kadri Põlendik • 23. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased kiitsid Fortumot

Mobiilimaksetega tegelevat Fortumot tunnustati täna Eesti-USA innovatsiooniauhinnaga märkimisväärse edu eest USA turul.

Kolmandat korda välja antud 10 000 euro suuruse preemiaga tunnustatakse Eesti elanikku, ettevõtet või organisatsiooni, kes teeb innovatiivset koostööd USA partneritega. Mobiilsete maksete lahendustega tegelevat Fortumot kiideti nende edu eest USAs, kus ettevõttel asub juba ka kontor Silicon Valley’s.

Fortumo nimel võttis auhinna vastu ettevõtte strateegiliste projektide juht Martin Villig, kes ütles oma tänukõnes, et vaadates kõiki kandidaate, ei uskunud ta, et Fortumo võiks võita. Ta märkis, et Fortumo on kujunenud terviklikuks ettevõtteks ega ole enam mingis mõttes idufirma, kuid sellest hoolimata tahetakse olla innovaatiline firma ja mitte muutuda tavapäraseks suurkorporatsiooniks.

„USA on meie jaoks oluline turg, enamik meie kliente, näiteks EA ja Facebook on USAs. Mida Fortumo neil teha aitab, on välismaal raha teenida,“ rääkis Villig. „Selles mõttes on USA meie jaoks hea koht, meil on seal küll vähe inimesi, aga aitame sealseid firmasid ja anname endast parima, et seda jätkata.“

Fortumo plaanib auhinnaraha jagada ära stipendiumitena viie Eesti IT-üliõpilase vahel.

Teise koha ja 5000 euroga pärjati kassa- ja laotarkvaralahendusi pakkuvat firmat Erply.

Kümne finalisti seas olid veel Bole Floor and Form, Cybernetica, Guardtime, Marinexplore, Now! Innovations, Plumbr, Secure 3D ja Pipedrive.

Tseremoonial esines ettekandega Microsofti tehnoloogiaevangelist dr James Whittaker, kes rääkis tarkvara vajalikkusest tänapäeva maailmas. Ta pöördus oma ettekandes kõikide kandidaatide poole, öeldes, et neil on kaks olulist asja: ajud ja tarkvara ning palus, et nad kasutaksid neid oluliste probleemide lahendamiseks.

 „Asjaolu, et minu röster on internetiga ühendatud, on huvitav, aga Aafrikas on nälgivad inimesed, kes on palju huvitavamad. Mind ei huvita, et mu rösteril on internetiühendus, ma tahaks, et neil nälgivatel aafriklastel oleks üleüldse midagi oma rösterisse panna. Mõned probleemid on teistest lihtsalt palju olulisemad. Lahendage tarkvaraga olulisi probleeme, tehke asju, millest on tegelikult ka abi,“ kõneles Whittaker.

Välisminister Urmas Paet ütles tseremoonial, et USA otsus hakata Eesti ettevõtetele välja andma innovatsiooniauhinda on näide Eesti IT-valdkonna tugevusest ja Eesti-USA headest majandussuhetest.

Auhinna andsid välja USA saatkond koostöös Ameerika-Eesti Kaubanduskoja ning Balti-Ameerika Vabaduse Fondiga. Eelnevatel aastatel on tunnustuse saanud GrabCAD ja ZeroTurnaround.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755