Autor: Maarit Eerme • 26. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta.ee alandas komisjonitasu kuni 47 protsenti

Ostu-müügikeskkond Osta.ee alandas jaanuaris e-poodide kaupade ja teenuste komisjonimüügi tasu kuni 47%.

Gunnar Valge, Osta.ee haldusettevõtte Allegro Baltics juht Gunnar Valge kinnitas, et hinnakirja soodsamaks muutmine on tingitud e-kaubanduse turu muutuvast olukorrast. "E-kaubandus teatavasti ei tunne riigipiire ning ostjaid meelitavad suurte rahvusvaheliste poodide pakkumised," rääkis Valge.

Neile on tähtis kõigi 660 osta.ee-s tegutseva e-poe käekäik ja seepärast alandasid nad teenustasu hindu e-poe kaupadele ja teenustele.

Valge kinnitusel jätkas Eesti e-kaubandus 2013. aastal stabiilset arengut tempoga ca 20% aastas, kuukäibed küündisid 8 miljoni euroni.

Tõusvat trendi müügikäibes tunnetavad ka Osta.ee-s tegutsevad ettevõtjad: näiteks veebis tegutsev Perekaubamaja 80% käibest tuleb Osta.ee-st, veebikaubamaja Client Is King käive on võrreldes aastatagusega kasvanud 300%.

Osta.ee on ostu-müügikeskkond internetis, mida vaadatakse 2,6 miljonit korda ning külastab 600 000 unikaalset külastajat. 2013 aastal tehti üle 1,2 miljoni tehingu. Osta.ee kuulub koos kinnisvaraportaaliga KV.ee ettevõttele Allegro Baltics.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755