Autor: Romet Kreek • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LG üllatas kahjumiga

Maailma suuruselt teine teleritootja LG Electronics teatas üllatuslikust kahjumist, kuna tugevnenud Lõuna-Korea won vähendas ekspordi väärtust ning ettevõte kulutas rohkem raha G2 nutitelefoni reklaamimiseks.

Kvartali puhaskahjum oli 63,4 miljardit woni ehk 43 miljonit eurot. Analüütikud ootasid 156,6 miljardi wonist puhaskasumit, vahendab Bloomberg.

LG liitus Korea eksportööride Samsungi ja Hyundaiga, kelle kvartalitulemused jäid analüütikute ootustest madalamateks seoses woni tugevnemisega.

LG mobiiltelefonide üksus, mis saatis kvartalis poodidesse 13,2 mln nutitelefoni, sai järjest teise kvartalikahjumi. Kvartali ärikahjumiks oli 43,4 miljardit 3,59 triljoni wonise käibe juures.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755