Autor: Indrek Kald • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MKM kutsub tunnustama ettevõtluse edendajaid

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium alustas konkursiga "Tunnusta ettevõtluse edendajat", mille eesmärk on välja selgitada, tunnustada ja üldsusele tutvustada Eesti parimaid ettevõtluse edendamist toetavaid algatusi.

Konkursile oodatakse kandideerima valitsus- ja omavalitsusasutusi koos allasutustega, ettevõtluse tugiorganisatsioone, haridus- ja noorteorganisatsioone ning kõiki teisi institutsioone, sihtasutusi ja mittetulundusühendusi, kes on oma tegevusega on edendanud ettevõtluskeskkonda.

Era- ja kolmandast sektorist oodatakse konkursile algatusi, mille puhul on toimunud koostöö avaliku sektoriga.

Projektide esitamise tähtaeg on 14. märts. Tegemist on ühtlasi Eesti eelvooruga üleeuroopalisele konkursile "Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2014", kuhu valitakse Eestit esindama kaks projekti.

Mullu valis žürii Eesti parimateks ettevõtluse edendamise projektideks Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaatori ja Tudengisatelliidi programmi. Varasemail aastail on Eesti eelvooru võitnud teiste seas näiteks programm ENTRUM, e-majandusaasta aruanne, veebikeskkond TestMarket.eu, äriregistri ettevõtjaportaal ning ettevõtluskonkurss "Ajujaht". Tänavu korraldab MKM konkurssi juba kaheksandat korda.

Projekte saab konkursile esitada kuues kategoorias:

• Ettevõtlusvaimu edendamine: tunnustatakse algatusi, mis edendavad loovust, uuenduslikkust ja riskivalmidust toetavat ettevõtluskultuuri ning -hoiakut.• Ettevõtlusalastesse oskustesse investeerimine: tunnustatakse algatusi, mis parandavad ettevõtlus- ja juhtimisoskusi.• Ettevõtluskeskkonna parandamine: tunnustatakse uuenduslikke tegevusi ettevõtluskeskkonna edendamiseks, mis toetavad ettevõtete käivitamist ja kasvu, lihtsustavad juriidilisi ja administratiivseid protseduure ja rakendavat põhimõtet "Mõtle esmalt väiksele" eelkõige väikeste ning keskmiste ettevõtete toetamiseks.• Ettevõtluse rahvusvahelistumise toetamine: tunnustatakse algatusi, mis julgustavad ettevõtlust saama suuremat kasu nii Euroopa Liidu kui ka välisturgude pakutavatest võimalustest.• Roheliste turgude ja ressursside kasutamise arengu toetamine: tunnustatakse algatusi, mis toetavad ettevõtete juurdepääsu rohelistele turgudele ning aitavad neil täiustada oma ressursside kasutust, näiteks roheliste oskuste arendamise ja sobitamise ning rahastamise abil.• Vastutustundlik ja kaasav ettevõtlus: tunnustatakse algatusi, mis edendavad ettevõtete hulgas sotsiaalset vastutustunnet. Selle kategooriaga tunnustatakse ka pingutusi, mida on tehtud ettevõtluse edendamiseks ebasoodsas olukorras ühiskonnarühmade (nt töötud, eriti pikaks ajaks tööturult kõrvale jäänud, seaduslikud ümberasujad, puuetega inimesed või etnilistesse vähemusgruppidesse kuuluvad isikud) seas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755