Autor: Rainer Saad • 29. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB bitcoine ei aktsepteeri

SEB keeldub teenindamast bitcoinikontosid, sest kardab, et virtuaalraha võidakse kasutada kriminaalseks tegevuseks.

Viidates "suurele ebakindlusele", ütles SEB riskijuht Johan Andersson Bloombergile, et põhinedes panga ja ametivõimude kehtestatud seadustele, ei saa nad bitcoinidega seotud tehinguid lubada.

"Ettevõtted on esitanud meile taotlusi avamaks konto, et bitcoinidega arveldada. Siiamaani oleme sellest keeldunud," märkis ta.

Nii Rootsi valitsus kui ka Euroopa pangandusjärelvalve on hoiatanud, et bitcoine võidakse kasutada rahapesuks. Peale SEB on ka Nordea hoiatanud kliente bitcoinist tulevate ohtude eest.

Sel nädalal vahistati JFK lennujaamas virtuuaalraha bitcoine vahendava ettevõtte BitInstant juht Charlie Shrem, keda süüdistatakse rahapesus.

Täna maksab üks bitcoin Mt.Gox börsil 934 dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755