Autor: Romet Kreek • 30. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google müüb Motorola Lenovole

Lenovo Group teatas kolmapäeval, et ostab ära Google’i Motorola mobiiltelefoniäri 2,91 miljardi dollari eest, vahendab Reuters.

See on Hiina suurim tehnoloogiatehing, kuna Lenovo ostab end väga konkurentsitihedale USA mobiiltelefonide turule, kus domineerib Apple.

Läinud nädalal teatas Lenovo 2,3 miljardi dollari eest IBMi odavamate serverite äri ostust.

Google’i jaoks jäi mobiiltelefonide riistvaraäris osalemine lühiajaliseks avantüüriks. Google maksis 2012. aastal Motorola eest 12,5 miljardit dollarit. Google säilitab enamuse Motorola mobiiltelefonide patentidest, mida loetakse hinnatud varaks.

Google’i juhatuse esimees Larry Page ütles, et Google’il on parim keskenduda nutiltelefonide tarkvarale, mitte riistvarale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755