Autor: Marek Mühlberg • 31. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bloomberg: Microsoft valmistub uut juhti ametisse nimetama

Microsofti juhatus valmistub nimetama Satya Nadellat uueks ettevõtte tegevjuhiks, vahendab Bloomberg.

Nadella juhib hetkel Microsofti pilve- ja äriharu ning on üks ettevõtte asepresidentidest. Täiendavalt arutatakse võimalust asendada Bill Gates mittetäidesaatva esimehe kohal ettevõtte juhatuses. See on samm, mida investorid on pikka aega oodanud.

Bloomberg kirjutab, et otsinguprotsess on privaatne, mistõttu ei soovi infot jaganud inimesed enda nimetamist allikana. Ettevõtte kõneisik Frank Shaw keeldus neid avaldusi kommenteerimast.

Microsoftil on ajalooliselt olnud vaid kaks tegevjuhti - Bill Gates ja Steve Ballmer. Nadella näol saaks ettevõte tegevjuhiks korporatiivtehnoloogia veteran, kes liitus Microsoftiga 1992. aastal ning on omanud juhirolle pilveteenuste, serveriäri, otsinguäri ja ärirakenduste osas. Serveriäri juhtimist üle võttes tõstis Nadella 2011. aastal käibe 16,6 miljardi dollari pealt 20,3 miljardi dollari peale.

Microsofti uue tegevjuhi otsingud on praeguseks väldanud kokku enam kui viis kuud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755