Krediidiinfo: tarbimislaenuga hädas 34 706 eestimaalast

Maksehäireregistri info põhjal on Eestis 34 706 inimest, kellel on tekkinud maksehäired kiirlaenude või tarbimislaenude alusel. Sealhulgas 19 671 inimesel on üks kehtiv maksehäire ning 15 035 inimesel üle kahe kehtiva maksehäire.

Krediidiinfo AS teatas, et ei nõustu viimasel nädalal ajakirjanduses avaldatud väidetega, et tarbimislaenudega kimpus olevate inimeste hulk ei ole täpselt teada. Kõik suuremad tarbimislaenu väljastavad ettevõtted teevad Krediidiinfoga koostööd ning avaldavad võlgnike informatsiooni maksehäireregistris, teatas ettevõte.

Maksehäireregister on 2001. aastal Eesti pankade asutatud ning Krediidiinfo AS hallatav register, mis võimaldab kreeditoridel rakendada vastutustundliku laenamise printsiipi ning teha õigeid krediidiotsuseid. Register sisaldab viivitusse jäänud makseid ettevõtete ja eraisikute kohta, mis on koos intresside ja viivistega 30 eurot ja jäänud viivitusse vähemalt 45 päeva alates maksetähtpäevast.

Krediidiinfo AS on rahvusvaheline krediidiinformatsiooni koguja, töötleja ja vahendaja, kelle põhiülesandeks on Eesti ettevõtete finantsriskide maandamine.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara