Autor: Alyona Stadnik • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu idufirma sai rekordilise rahasüsti

Internetis riiete vahetamise ja müügiga tegelev Leedu start-up Vinted on saanud Balti riikide kõige hinnatumaks idufirmaks.

Vinted sai eelmisel nädalal USA fondilt Insight Venture Partners 20 miljoni euro suuruse rahasüsti. Investeering on suunatud ettevõtte arengusse, kirjutab Arcticstartup.

Kui arvestada, et ettevõtte väärtus oli enne investeeringut 80 miljonit eurot, on nüüd, pärast rahasüsti, Vintedist saanud Baltikumi hinnatuim idufirma, ütles Baltic Startup Watchi esindaja Allan Martinson.

„Alustasime projektiga viis aastat tagasi ning see oli meile rohkem hobi,“ ütles Vintedi juhatuse esimees Justas Janauskas.

Vintedi projekt sündis Leedus 2008. aastal. Täna tegutseb ettevõte USA, Saksamaa, Prantsusmaa, Poola ja Tšehhi turul, lähiajal on plaan minna ka Suurbritannia turule. Vintedi kinnitusel on neil kogu maailmas kaheksa miljonit kasutajat. Ettevõtte peakontor asub Vilniuses.

Tegemist ei ole Vintedi esimese investeerinuga: mullu jaanuaris investeeris ettevõttesse 5 miljonit eurot Londoni fond Accel Partners.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755