Microsoft nimetas Satya Nadella tegevjuhiks

Microsofti ligi pool aastat väldanud tegevjuhi otsingud on lõppenud. Ettevõte nimetas senise pilve- ja äriharu juhi Satya Nadella ettevõtte uueks tegevjuhiks.

46-aastane Nadella asub ametisse kohe, mis võimaldab lahkuval tegevjuhil Steve Ballmeril varakult taanduda. Nadella on Microsoftis töötanud enam kui 20 aastat ja tema valikut tegevjuhi kohale peetakse loomulikuks ja turvaliseks.

Nadella liitus Microsoftiga 1992. aastal ning on omanud juhirolle pilveteenuste, serveriäri, otsinguäri ja ärirakenduste osas. Serveriäri juhtimist üle võttes tõstis Nadella 2011. aastal käibe 16,6 miljardi dollari pealt 20,3 miljardi dollari peale.

Enne Microsofti töötas Nadella Sun Microsystemsis. Ta on sündinud Indias ja lõpetanud sealse Mangalore ülikooli elektriinseneri õppekaval. Ühendriikidesse kolimise järel õppis ta arvutiteadust Wisconsini ülikoolis.

Nadella ametisse nimetamise üle spekuleeriti ka nädal tagasi, kuid Microsoft ei andnud spekulatsioonidega seoses ametlikku kommentaari.

Vaata ka Satya Nadella esimest intervjuud Microsofti tegevjuhina.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara