5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste ettevõte areneb brittide suurima start-up`i laenuga

Ettevõtte PARiM asutajad Riko Muttik ja Risto Urb töötasid välja välisturgudele mõeldud tööjõu juhtimise tarkvara, mis on suunatud eeskätt vahetustega töötajate haldamiseks ja kliendisuhtluseks.

Tartlaste esimene suurem siht on Suurbritannia turg, kus on nüüdseks tegutsetud juba kolm aastat, kirjutab Ärileht. 2013. aasta kevadel anti meestele Suurbritannia valitsuse aegade suurim start-upi laen.

"Kui keskmiselt on see 5000 naela ja veidi rohkem, siis meie saime viiekohalise summa, mitu korda rohkem, kui tavaliselt välja käiakse," ütles Muttik. Ettevõte üritas ka Eestist toetust saada, kuid siin pidasid kohalikud sihtasutused nende projekti liiga riskantseks.

Endised Tartu ülikooli informaatika eriala kursusekaaslased ühendasid oma jõud aastal 2011, kui Londonis taas juhuslikult kokku sattusid.

Loe pikemalt Ärilehest.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755