Autor: Rainer Saad • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ostis 14 mld eest aktsiaid tagasi

Apple on viimase kahe nädala jooksul - pärast pettumust valmistanud majandusaasta esimese kvartali tulemusi - ostnud tagasi 14 miljardi dollari väärtuses aktsiaid.

Apple’i juht Tim Cook ütles Wall Street Journalile, et teda üllatas 28. jaanuari börsi reaktsioon, kui tulemustejärgselt kukkus aktsiahind 8%. Investorid reageerisid iPhone’i müüginumbrile, mis oli nõrgem kui oodatud.

Viimase 12 kuu jooksul on Apple ostnud tagasi rohkem kui 40 miljardi dollari eest aktsiaid. „See tähendab, et me panustame Apple’ile. See tähendab, et me oleme kindlad selles, mida teeme ja mida plaanime teha. Ja me lihtsalt ei ütle seda. Näitame seda ka oma tegudega,” ütles Cook.

Aktsiate tagasiostmine on osa Apple’i varasemast plaanist osta tagasi 60 miljardi dollari eest enda aktsiaid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755