Autor: Marek Mühlberg • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalavahetusel arendatakse Tartus nutikaid riistvaralahendusi

Arendusnädalavahetus Garage48 Hardware & Arts toob Tartusse 130 inseneri, tarkvaraarendajat ja loomeinimest, kes hakkavad arendama nutikaid riistvaralisi seadmeid.

Üritus toimub 7.-9. veeburaril Sihtasutuse Garage48, Tartu Ülikooli ning Eesti Kunstiakadeemia eestvedamisel. Osalejaid juhendab tosinkond eksperti nii Eestist kui välismaalt, eesotsas Microsofti innovatsioonijuhi Benjamin J. Gilbertiga.

Nädalavahetusel töötavad elektroonika, mehhatroonika ning tarkvara insenerid ühes arhitektide, kunstnike, tootedisainerite ja turundajatega, et kombineerida erinevate valdkondade teadmisi ja oskusi.

„Sellise teema ning seltskonnaga ettevõtmist nii paljude inimeste osalusel pole varem Baltikumis korraldatud. Suur registreerunute arv tõestab, et teemavalik läks täppi ja huvi on tõesti olemas,” selgitab ürituse eestvedaja ja SA Garage48 üks asutajatest Priit Salumaa ürituse teemavalikut.

“Nädalavahetuse intensiivses töökeskkonnas soovime luua läbi eri distsipliinide koostöö uusi lahendusi tehnoloogia-disaini valdkonnas, käega katsutavaid prototüüpe. Tartu Ülikooli vana füüsika maja on selliseks workshopiks suurepärane koht,” kinnitab Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi professor ja üks Hardware & Arts korraldaja Alvo Aabloo.

Pühapäeva õhtul esitlevad meeskonnad valminud prototüüpe žüriile ja selgitatakse välja võitjad. Kell 18:30 algavat põnevat lõpuüritust saab kohapeale vaatama tulla (Tähe 4, Tartu) või vaadata otseülekandena Garage48 veebilehe vahendusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755