Autor: Raido Neemre • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefonid langetasid TomTomi kasumit

TomTom, mis on  Euroopa suurim navigatsiooniseadmete tootja, teatas oma neljanda kvartali kasumite kukkumisest. Samas hoiatas ettevõte, et ka selle aasta kasumid ei pruugi vastata ootustele, kuna kasutajad vahetavad navigatsiooniseadmed üha enam nutitelefonide vastu.

TomTomi  kvartali puhaskasum oli 3 miljonit eurot; see on 97% võrra vähem, kui aasta tagasi. Käive kukkus 7%, olles 268 miljonit eurot.

2014. aastal loodetakse aastakäibeks 900 miljonit eurot, 2013. aastal oli see 963 miljonit eurot.

Reutersi läbiviidud küsitluse kohaselt ennustasid analüütikud väiksest kvartali puhaskahjumit 750 000 euro väärtuses ning tulusid 257 miljoni euro väärtuses.

TomTomi aktsiad kukkusid enam kui 6%.

Ettevõtte tegevjuht Harold Goddijn sõnas CNBCle, et 2013. aasta oli hea aasta, kuid ettevõte plaanib 2014. aastal kiiremini liikuda, et ettevõte võiks 2015. aastal taas kasvada.

„2014 saab olema sündmusterohke aasta. Me laiendame oma sortimenti, kuna navigatsiooniseadmete kasutamine on languses ning turule tuuakse pidevalt uusi tooteid,“ sõnas  Goddijn.

"Me soovime laieneda uutele turgudele, sh sporditurule, seega see saab olema üks põnev aasta. Me oleme näinud märkimisväärset kasvu ja me oleme olnud madalseisus, kuid ma usun, et me oleme heal positsioonil oma uute, innovaatiliste kaartide loomisega,“ lisas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755