Autor: Indrek Kald • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik müüb koos kaasaktsionäriga ASi Levira

Riik avaldas täna ASi Levira osaluse müügipakkumise, oma aktsiatest loobub ka kaasaktsionäriks olev Prantsuse firma.

Riigile kuuluvad 51 protsenti aktsiad võõrandatakse koos kaasaktsionärile TDF S.A.S.ile kuuluva 49 protsendi aktsiatega, seega on müügipakkumise eesmärk võõrandada ühiselt 100% Levira aktsiaid.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka sõnul on tegemist pika protsessi ühe etapi algusega. "Kui aasta eest tegi valitsus põhimõttelise otsuse Levira aktsiad võõrandada, alustasime müügiprotsessi ettevalmistustega ning tänaseks oleme jõudnud etappi, kus müügitingimused on kaasaktsionäriga kokku lepitud," ütles ta.

"Järgmise sammuna saamegi võimalikele ostuhuvilistele tutvustada müügitingimusi ning alustada müügi esimese etapiga," lisas Kotka pressiteates.

Vastavalt aktsionäride kokkuleppele nõustab müügiprotsessi ja viib seda läbi AS PricewaterhouseCoopers Advisors.

Valitsus tegi mullu 14. veebruari kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse ning andis 17. oktoobril heakskiidu riigile kuuluva 51% aktsiate võõrandamiseks.

Varem Ringhäälingu Saatekeskuse nime kandnud AS Levira on 1997. aastal moodustatud ettevõte, mis pakub ringhäälingu-, meedia- ja IT-infrastruktuuriteenuseid Eestis, Balti riikides ja Põhjamaades. Ettevõttes töötab 90 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755