Autor: Indrek Kald • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik pani oma tööpakkumised CV-portaalidesse

Eesti riigiasutuste tööpakkumised on nüüdsest avaldatud ka tuntud tööportaalides CV Keskus ja CV Online.

Vabadele töökohtadele ligipääsu suurendamiseks sõlmis rahandusministeerium koostöökokkuleppe, millega tööpakkumised on üleval mõlemas nimetatud portaalis.

"Riigi jaoks töötamine on vastutusrikas ja pakub huvitavat väljakutset, tarkade inimeste panus on vajalik ja nii peab ka info vabadest töökohtadest olema võimalikult laialt kättesaadav," selgitas asekantsler Agris Peedu.

"Tööportaalides kuulutuste avaldamine on hea näide era- ja avaliku sektori koostööst, nii on info riigiametisse kandideerimiseks lihtsalt kättesaadav juba väljakujunenud kasutusega tööportaalidest," märkis ta.

Lisaks tööpakkumiste avaldamisele algas 3. veebruarist paljude riigiasutuste koostöö CV Keskusega tööportaali andmebaasi ning teenuste kasutamiseks. Seni üksikult teenust ostnud asutused säästavad ühise hanke tulemusena kuludelt ning võidavad töökorralduslikult nii ajas kui kvaliteedis, teatas rahandusministeerium.

Personalitöötajad saavad kasutada CV Keskuse tööotsijate andmebaasi kandidaatide leidmiseks ning lahendusi kogu värbamisprotsessi juhtimiseks internetis, näiteks analüüsida ja võrrelda kandidaatide andmeid jne. See omakorda vähendab personalitöötajate töökoormust.

Riigi- ja kohaliku omavalitsuse ametiasutuste tööpakkumised avaldatakse endiselt ka avaliku teenistuse kesksel veebilehel avalikteenistus.ee. Keskmiselt leiab külastaja sealt iga päev 70 aktiivset kuulutust.

Rahandusministeeriumi riigihalduse ja avaliku teenistuse osakond arendab avalikku teenistust, töötab välja personalipoliitikat ning koordineerib selle rakendamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755