Autor: Rainer Saad • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurima arvutitootja kasum kasvas 29%

Maailma suurima personaalarvutite tootja Lenovo Groupi majandusaasta kolmanda kvartali puhaskasum kasvas võrreldes aasta varasemaga 29 protsenti. Kasumikasvu vedasid arvutite ja nutitelefonide üksus.

Hiina Lenovo puhaskasum suurenes 204,9 miljonilt dollarilt 265,3 miljoni dollarini (195 miljoni euroni). Analüütikud ootasid kasumiks 247,2 miljonit dollarit.

Maailmaturul on personaalarvutite müük languses ja seetõttu on Lenovo üha rohkem panustanud nutitelefonide ja serverite müügile. Eelmisel kuul ostis Lenovo Google'i Motorola mobiiliüksuse 2,9 miljardi dollariga ning IBMi madalama hinnaklassiga serveriüksuse 2,3 miljardi dollariga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755