Autor: Romet Kreek • 14. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft 8 müük läheb kehvalt

Microsofti operatsioonisüsteemi Windows 8 müük on alanud eelmistest versioonidest kehvemalt.

15 kuuga alates Windows 8 müügile tulekust on müüdud enam kui 200 miljonit litsentsi, ütles ettevõtte turundusjuht Tami Reller. See jääb maha Windows 7st, mida müüdi esimesel aastal 240 miljonit.

Reller avaldas müüginumbri eile Goldman Sacshi tehnoloogiakonverentsil, vahendab Reuters.

Suhteliselt aeglase Windows 8 ja selle järglase Windows 8.1 müük peegeldab arvutite müügi kaheaastast langust, kuna nutitelefonide ja tahvelarvutite ostmine kasvab plahvatuslikult. Tuleval aastal peaks tahvelarvutite müük ületama arvutimüüki.

Palju murettekitavam on aga see, et tegelikult kasutab Windows 8 väga vähe kliente. Paljud ärid, kes on tehniliselt ostnud Windows 8 litsentsi, ei ole seda oma kontorites arvuteisse installeerinud.

Tehnoloogiastatistika firma NetMarketShare andmeil kasutab kõigest 11% maailma arvutikasutajaist Windows 8 või Windows 8.1. 48% istub ikka Windows 7 taga ja 29% kasutab Windows XPd, mis on juba enam kui aastakümne vanune toode.

Windows 7, mis asendas ebaõnnestunud Windows Vistat, on Microsofti seni kõige edukam operatsioonisüsteem, mille kasutamiseks on müüdud üle 450 miljoni litsentsi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755