19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple kohtus salaja Teslaga

Apple'i ülevõtmiste osakonna juht Adrian Perica kohtus läinud aastal Tesla Motorsi tegevjuhi Elon Muskiga, tekitades spekulatsiooni Apple'i huvist osta üle kuulus autotootja.

Anonüümsetele allikatele toetuv San Francisco Chronicle kirjutab, et kõrgetasemeline kohtumine kahe firma vahel on selge märk sellest, kuidas Apple oli huvitatud Tesla Motors ostmisest.

Wall Street on juba mõnda aega spekuleerinud võimaliku Apple'i ja Tesla liidu üle, sest enamus on veendunud Apple'i vajaduses laieneda uuele alale. Apple on sattunud üha tugevama surve alla analüütikutelt ja investoritelt teha midagi enda 150 miljardi dollarilise rahahunnikuga.

Chronicle'i artikkel aitas täna Tesla aktsial tõusta kõigi aegade tippu ja kõigest päev enne firma neljanda kvartali majandustulemuste avalikustamist. Aktsia tõusis päeva alguses 205,72 dollarini, kuid hiljem rahunes 3,2% tõusu peale, makstes 204,57 dollarit.

Tänase tõusuga on Tesla turuväärtus kerkinud 25 miljardi dollarini, mis endiselt, arvestades Apple'i käsutuses olevaid rahalisi vahendeid, on maailma suurima tehnoloogiafirma jaoks igati jõukohane summa - umbes poolaasta puhaskasum.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755