Autor: Raido Neemre • 21. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP juht: personaalarvuti turg on tõusuteel

HP värskelt avaldatud majandustulemuste raport oli oodatust parem ning ettevõtte tegevjuht Meg Whitman ütles CNBCle, et ta näeb personaalarvuti turgu positiivses valguses hoolimata süngetest ennustutest selle sektori kohta.

“Kahtlemata on turg tõusuteel,” sõnas Whitman. “Nii ettevõtted kui töötajad mõistavad, et nad võivad ju tahta tahvelarvuteid, kuid nad vajavad ka traditsioonilisemaid seadmeid oma töö tegemiseks.”

Peale eilset börsi sulgumist avaldas HP oma tugevad esimese kvartali majandustulemused. Ettevõtte majandustulemused on juba teist kvartalit järjest kasvanud ning seda peale kahe aasta pikkust langust.

Whitman viitas tugevale kasvule Indias ja Euroopas. Vastates muredele selle üle, et kas ettevõte, mis kunagi domineeris personaalarvutite turul, võiks taas turgu juhtima hakata, vastas Whitman, et ettevõtte “innovaatilisuse mootor” on elus ja töötab kenasti.

HP käive kukkus umbes 1% võrra 28,2 miljardile dollarile, kasum aga kasvas 16% 1,4 miljardile dollarile -  mõlemad numbrid ületasid Wall Streeti ennustusi.

Ettevõtte kasumi parandamise plaan näeb ette ka tööjõu vähendamist; 2014. aastal plaanitakse koondada 34 000 töötajat. Whitmani sõnul ei tohi kulude vähendamise meetmed jääda vaid ühekordseks sündmuseks, kui ettevõte tahab jääda konkurentsivõimeliseks.

“Ükskõik mida me ka ei tee, peame me vaatama ja küsima endalt: Kuidas me saaksime igal aastal paremaks muutuda ja ettevõtte DNA-sse produktiivsust juurde kodeerida? Me töötame selle nimel. Meil on veel pikk tee ees.” sõnas Whitman. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755