Autor: Romet Kreek • 25. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutiviirus varastab bitcoine

Justkui bitcoinil oleks veel vähe probleeme, avastati, et küberkriminaalid on nakatanud sadu tuhandeid arvuteid viirusega Pony, mis varastab bitcoine ja teisi digivaluutasid, vahendab Reuters.

Turvafirma Trustwave andmetel on tegemist ambitsioonikaima virtuaalrahale organiseeritud küberrünnakuga.

Trustwave teatas esmaspäeval, et nad leidsid tõendeid, et küberkurjategijate jõuk, keda tuntakse Pony botnetina, on varastanud umbes 85 virtuaalrahakotti, kus olid bitcoinid ja teist liiki digivaluutad. Kompanii teatas, et ei ole teada, kui palju oli rahakottides digiraha.

„See on esimene juhtum, kus me näeme nii levinud pahavara,“ ütles TrustWare turvaanalüüsi direktor Ziv Mador.

Trustwave`i arvates on gäng jätkuvalt tegev, kuigi ei ole teada, kes seda rühmitust veab. Kompanii häiris serverite tööd, mis kontrollisid Ponyga nakatunud arvuteid, kuid usutakse, et rühmitus algatab uusi rünnakuid virtuaalraha kasutajate vastu.

Virtuaalraha promov Bitcoin Foundation soovitas bitcoini kasutajatel hoida oma valuuta turvalises kohas, kus ei ole internetiühendust, et vargad ei saaks neid varastada.

Trustwave`i avastus ei oma mingisugust seost selle kuu algul aset leidnud küberrünnakutega bitcoini börsidele. See pani vähemalt kolm bitcoini börsi peatama väljamaksed.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755