Autor: Marek Mühlberg • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme kohtuvad Tallinnas tippinvestorid ja parimad idufirmad

Homme, 4. märtsil, toimub Tallinnas rahvusvaheline investorkonverents Seed Forum, mis toob kokku kümmekond tehnoloogiaettevõtet Eestist, Lätist ja Norrast ning enam kui 50 era- ja institutsionaalset investorit.

„Paljud alustavad ettevõtted soovivad raha kaasata, et finantseerida arenguhüpet või ekspordi käivitamist. Seed Forumi eesmärk ongi anda läbilöögivõimelistele idufirmadele võimalus kohtuda potentsiaalsete investoritega. Meie abil on investoritega kontakti loonud mitmed, tänaseks maailmas läbi löönud, Eesti iduettevõtted nagu näiteks ZeroTurnaround, Fits.me, Sportlyzer, GrabCAD, Raybike või GateMe,“ sõnas Seed Forumi tegevjuht ja korraldaja Rando Pärna.

Pärna sõnul on viimaste foorumite tulemusena edukalt investorraha kaasanud uudne esitlus- ja meelelahutustehnika arendaja Surface LABs Eestist, sotsiaalne raamatupood Fastr Lätis ning mobiilimakseid arendav WoraPay Leedust.

„Enne foorumile pääsemist läbivad kõik ettevõtted raha kaasamise teemalise seminari ja esitluskoolituse. Seekordsel eelkoolitusel, mis toimus Loomeinkubaatoris, osalesid ettevõtted nii Ajujahi konkursi finaalist kui ka Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tartu Teaduspargi äriinkubaatoritest. Nende hulgast jäid sõelale parimad, kelle esitlusi on võimalik foorumil näha. Lisaks Eesti firmadele on foorumile oodatud osalema kaks Läti ettevõtet ja üks ettevõte Norrast,“ lisas Pärna.

Konverents toimub Tallinnas Swissotelis ning ürituse avab Norra Suursaadik Eestis Lise Grevstad. Seed Forumi partneriteks Eestis on EAS, Eesti Arengufond, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Tallinna Linna Ettevõtlusamet ja DNB Pank.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755