3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wifi-võrgus leviv viirus osutus eriti ohtlikuks

Kolm Liverpooli ülikooli teadlast kirjutasid katse tarbeks traadita netivõrgus leviva viiruse ja katsetasid selle levikut simulatsiooni abil. Tulemused olid murettekitavad.

Novaator vahendab, et paljud arvutiteadlased ei pidanud ainult traadita võrkudes levivat viirust pikka aega üldse võimalikuks. Nüüd testisid Jonny Milliken, Valerio Selis ja Alan Marshall oma loodud viirust nimega Chameleon ja prognoosisid mudeli abil selle levikut Londonis ning Belfastis.

Viirus ei kimbutanud korralikult turvatud seadmeid, vaid otsis avalikke traadita võrke. Chameleon ei takistanud ruuterite tööd, kuid kogus ja saatis edasi kõikide pääsupunktide kasutajate andmed. Suurema elanike arvuga linnaosades on wifivõrke rohkem ja seal paljunes viirus eriti kiiresti.

Samas ei suutnud viirusetõrjeprogrammid Chameleoni leida, sest need otsivad pahalasi internetist ja arvutitest.

Loe lähemalt teadusuudiste portaalist Novaator.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755