ZeroTurnaround kaasas 6 miljonit dollarit kapitali

Oma kiiret laienemist seni peamiselt müügituludest rahastanud Eesti tarkvarafirma ZeroTurnaround on kaasanud 6 miljonit dollarit kasvukapitali.

Ettevõtte teatel tuli pool sellest summast investeeringuna ettevõtte omanikelt, sealhulgas USA firmalt Bain Capital Ventures. Teise poole moodustab riskikapitalilaen USA investeerimisgrupilt Western Technology Investment (WTI).

Värske kapitali toel kasvatab ZeroTurnaround müügitiimi Bostonis ja värbab uusi inimesi Eestis paiknevasse tootejuhtimise ja tarkvaraarenduse meeskonda. Ettevõte otsib tarkvaraarendustiimi juhte, tootejuhte, kasutajaliidese disainereid ning Java arendajaid.

ZeroTurnaroundi tegevjuhi Jevgeni Kabanovi sõnul on ettevõte praeguse lipulaeva JRebeli kõrval teinud viimase aasta jooksul tohutult tööd süsteemihalduritele mõeldud LiveRebeli kallal. "Eelmisel kuul avalikustasime selle kolmanda põlvkonna versiooni, mille jaoks 2014 on kujunemas läbimurdeaastaks. Rauda tasub taguda kuni see kuum on. Kahe võimsa toote arendus ja müük nõuavad aga rohkelt andekaid inimesi. Seda nüüd uue rahaga finantseerimegi," ütles Kabanov.

ZeroTurnaround on finantseerinud toodete arendust ning meeskonna laiendamist peamiselt toodete müügitulust. Esimene ja seni viimane investeering tehti ettevõttesse 2010. aastal Eesti ingelinvestorite poolt, kogusummas 100 000 dollarit. 2011. aastal ostis Bain Capital Ventures välja ZeroTurnaroundi asutajate hulka kuulunud Webmedia (nüüdse Nortali), kuid ei teinud lisainvesteeringut ettevõttesse endasse.

Seniste omanike investeeringu kõrval kaasatud riskikapitalilaen WTI-lt on Eesti idufirmade seas veel haruldane nähtus.

"Venture debt on Eesti idufirmade rahastamises nii uus nähtus, et sellele pole veel õiget tõlgetki," ütles ZeroTurnaroundi tegevjuht Jevgeni Kabanov. "Selle kasvukapitali instrumendiga on WTI rahastanud ka Google'i, Facebooki ja teiste tehnoloogiafirmade kiiret laienemist," lisas ta. Tegevjuhi sõnul ei vaja riskikapitalilaen erinevalt tavalisest laenust varalist tagatist ning on ka muude tingimuste osas paindlikum.

Viimase viie aastaga on ZeroTurnaround toonud turule kaks toodet, millel on üle 4000 kliendi ligi 90 riigis.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara