Autor: Rainer Saad • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini väidetav looja: „Mul pole sellega mingit pistmist”

Newsweek kirjutas eile, et on leidnud mehe, keda peetakse bitcoini loojaks. Mees ise aga väitis hiljem AP-le, et temal pole virtuaalrahaga kunagi mingit seost olnud.

„Mul pole sellega mingit pistmist,” ütles 64aastane Dorian Prentice Satoshi Nakamoto AP-le. Nakamoto sõnul kuulis ta bitcoinist kolm nädalat tagasi, kui ta poeg ütles talle, et Newsweeki ajakirjanik soovib temaga vestelda.

Kuigi Newsweeki artiklis on mõned faktid tema elu kohta tõesed, lükkab Nakamoto täielikult ümber väite, et tema on virtuaalraha looja.

Alates bitcoini sünnist 2009. aastal on selle looja jäänud saladuseks. On teada ainult nimi või siis pseudonüüm Satoshi Nakamoto. Osad arvavad, et selle nime taga võib olla ka mõni ettevõte.

Bitcoin Foundation, mille eesmärgiks on digivaluuta kaitsmine, teatas, et Newsweeki artiklis pole piisavalt tõendeid, nagu oleks seal viidatud inimene tõesti bitcoini looja.

Kuigi Nakamoto ütles Newsweeki ajakirjanikule oma maja ukselt, et „ta ei ole enam sellega seotud ega saa seetõttu asja arutada”, väidab mees, et tegemist oli arusaamatusega. Väidetavalt oli Nakamoto öelnud seda oma eelnevate tööde kohta insenerina, kuna ta tööleping keelas rääkida oma eelmistest töödest avalikkusele. „Jäi mulje nagu ma oleks bitcoiniga olnud seotud. Ma tahan selgitada, et nii ma seda ei mõelnud,” lisas ta.

Kuna Newsweeki ajakirjanik oli Nakamotoga juba mitu nädalat üritanud kontakti saada, kutsus mees ajakirjanikule politsei, kui talle ukse taha tuldi küsimusi esitama.

Bitcoini kommuun süüdistab Newsweeki 64aastase Nakamoto ahistamises.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755