Autor: Raido Neemre • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Winklevossi kaksikud kasutavad kosmoselennuks Bitcoine

Bitcoinide eest ei saa kaupa osta Amazonist või maksta oma pangalaenu, kuid nagu Winklevossi kaksikud kolmapäeval näitasid, võib virtuaalraha kasutada piletite ostmiseks kosmoselennule.

Cameron ja Tyler Winklevoss, kes kogusid kuulsust Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi süüdistamises, et viimane varastas nende idee, ütlesid, et nad kasutasid Bitcoine Richard Bransoni ettevõtte Virgin Galactic kommertskosmoselennu ostmiseks.

Kaksikvennad on muutunud Bitcoini evangelistideks ja investoriteks ning plaanivad turule tulla fondiga, mis muudab digitaalrahaga kauplemise börsil lihtsaks.

Oma blogipostituses võrdles Tyler Winklevoss Brandsoni kosmose püüdlusi ja Bitcoini ettevõtjaid suurte ajalooliste isikutega, kes muutsid maaima tajumise viisi – Marco Polo, Christopher Columbus ja Nicolaus Copernicus.

“Just selles vaimus ostsime me Cameroniga oma piletid kosmusesse. See on seemnekapital toetamaks uut tehnoloogiat, mis võib meie reisimisviise igaveseks muuta; piletid on ostetud uue tehnoloogiaga, mis võib igaveseks muuta rahaülekannete viise,” kirjutas ta.

Virgin Galactic müüb reise oma SpaceShipTwo pardal 250 000 dollari eest. Kaksikud ei ole esimesed, kes on pileti kosmosesse ostnud, kasutades Bitcoine, kuid nemad on kõrgeima kaliibriga isikud, kes on pileti Bitcoinide eest soetanud.

Kosmoselennud lendavad kuni 100 km kõrgusele Maast, mis on piisavalt kõrge, nägemaks maa kumerust pimedast kosmosest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755