Autor: Ave Lepik • 10. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige rohkem vabu ametikohti on info- ja sidevallas

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli eelmise aasta IV kvartalis 6400 vaba ametikohta, teatab statistikaamet.

Võrreldes aasta varasema neljanda kvartaliga vähenes vabade ametikohtade arv 3,4% ning eelmise kvartaliga võrreldes oli neid veerandi võrra vähem.

Vabade ametikohtade määr oli IV kvartalis 1,2%. Vabade ametikohtade määr on vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus (hõivatud ja vabade ametikohtade summa).

Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli info ja side tegevusalal (2,3%) ja kõige madalam mäetööstuses (0,2%).

Suurim vabade ametikohtade arvu kasv oli töötlevas tööstuses, kus vabu ametikohti oli 2012. aasta IV kvartaliga võrreldes 1,4 korda rohkem.

Vabadest ja hõivatud ametikohtadest 56% asuvad Harju maakonnas (sealhulgas Tallinn). Vabade ametikohtade määr oli kõige kõrgem Pärnu maakonnas (2,5%), samas oli selles maakonnas vaid 5% kõigist ametikohtadest (vabad ja hõivatud ametikohad kokku).

Vabadest ametikohtadest 25% oli avalikus sektoris ja 75% erasektoris. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,1% ja erasektoris 1,3%. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755