17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Google peaks ostma ära eBay

Kuigi Carl Icahn pressib eBayd müümaks maha neile kuuluv PayPal, siis üks analüütik on käinud välja huvitava idee mõlema firma väärtuse suurendamiseks: Google võiks eBay ära osta.

Analüüsimaja Baird analüütik Colin Sebastian ütles, et Google'i eBay ost oleks võimalik "kodujooks", mis muudaks internetihiiu oluliselt konkurentsivõimelisemaks tegijaks e-kaubanduse ja veebimaksete alal.

"Carl Icahn tekitab praegu avalikku debatti PayPali omamise üle ning Google'i kaubanduse ja maksete üldist seisu vaadates, siis potentsiaalne "kodujooks" oleks kombinatsioon Google'ist ja eBayst ning PayPalist," vahendab MarketWatch Sebastiani kliendikirja.

Analüütiku sõnul on e-kaubandus ja veebimaksed praegu Google'i Achilleuse kõõlus ning tõi välja, et pingutused selles vallas pole seni vilja kandnud.

eBay ostmine koos PayPaliga oleks Google'ile kiire viist saada juhtiv positsioon kaubanduses ja veebimaksete turul ning samal ajal oleks ehk parem strateegiline variant kui praegu eBays ees olevad alternatiivid, märkis Sebastian.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755