Autor: Rainer Saad • 17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väidetav bitcoini looja tegi ametliku avalduse

Newsweek kirjutas hiljuti, et Dorian Satoshi Nakamoto on bitcoini looja, nüüd lükkas 64-aastane mees ametlikus avalduses ümber igasugused väited, nagu oleks temal virtuaalrahaga mingi seos.

Advokaadi kaudu esitatud avalduses ütles Nakamoto, et pole bitcoini välja mõelnud ega sellega töötanud ning Newsweeki väide tema kohta on vale. "Esimest korda, kui ma kuulsin väljendit "bitcoin", oli veebruari keskpaigas. Pärast seda, kui reporter mu pojaga ühendust võttis, helistas mulle poeg ja kasutas seda sõna, mida ma varem polnud kuulnud," ütles Nakamoto enda avalduses.

Lisaks tõdes Nakamoto, et ka Associated Pressiga rääkides ei saanud ta täpselt aru, mis see bitcoin on ning kasutas meediaväljaandega rääkides hoopis sõna "bitcom".

Nakamoto tunnistas, et on inseneri taustaga ning oskab programmeerida. Hiljuti töötas ta lennuliikluse kontrollseadmete kallal. Nakamoto sõnul puuduvad tal teadmised krüptograafiast ja virtuaalrahadest.

Samuti tunnistas ta, et pole kümme aastat leidnud stabiilset tööd insenerina ning on pidanud seetõttu tegema erinevaid tööotsi alates lihttöölisest kuni õpetaja kohani. Praegu on ta taastumas ka 2012. aasta oktoobris tehtud eesnäärmeoperatsioonist.

Nakamoto sõnul on Newsweeki vale artikkel tekitanud ta eraelus palju segadust, toonud stressi ta 93aastasele emale, lähedastele ja nende peredele. Lisaks tunnistas mees, et Newsweeki artikkel on kahjustanud ka ta väljavaateid tööturul. "Ma palun, et te austaksite nüüd mu privaatust," ütles Nakamoto lõpetuseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755