Autor: Romet Kreek • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

China Mobile kasum kahanes enim alates 1999. aastast

Et kulud kasvasid, vähenes maailma suurima telekomi China Mobile’i puhaskasum enim alates 1999. aastast, vahendab Bloomberg.

Neljanda kvartali puhaskasum vähenes aastaga 16%, 30,2 miljardile jüaanile ehk 3,5 miljardile eurole. Analüütikud ootasid suuremat, 33,4 miljardi jüaanist kasumit.

Ettevõtte juhatuse esimees Li Yue arvestab kiirema neljanda põlvkonna võrgu rajamisel populaarsete telefonide nagu iPhone kasutamise kasvuga, et saada hakkama kahaneva turuosaga ja suurendada käivet.

„Kompanii on kulutanud kõvasti raha mobiiltelefonide hindade subsideerimisele, et suurendada kasutajate arvu,“ ütles Guotai Junan Securitise analüütik Ricky Lai. „Üha enam inimesi kasutab WeChati traditsiooniliste teenuste asemel. See jätkub ja muutub probleemsemaks.“

Neljanda kvartali käive kasvas 10%, 167,2 miljardile jüaanile.

Eestis teeb China Mobile'iga koostööd idufirma Fortumo.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755