20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cramer: Tesla on uus Apple

Teisipäeval CNBC-s esinenud tuntud teleinvestor Jim Cramer väitis, et investorite peas on Apple'i koha üle võtnud Tesla Motors.

Tuues näiteks Goldman Sachsi värske analüüsi USA autotootja kohta, ütles Cramer, et investeerimispank on hästi ära seletanud Tesla ja nende karismaatilise juhi Elon Muski olemuse.

Goldmani analüüs käib välja senisest teistsugused valuatsioonid Tesla kohta, hinnates kui suuri lained ja muutusi suudab autofirmaga endaga kaasa tuua. Lähemalt on räägitud ka sellest, kas Musk suudab käia meeste nagu Henry Ford või Steve Jobs jälgedes.

"Tesla on uus Apple," ütles Cramer saates Squawk on the Street. "Me peame Teslale keskenduma, sest nendest inimesed vaid räägivadki."

Tesla aktsia on tõusnud investorite lemmikuks mulluse 575% tõusuga, tehes kõigi aegade rekordi läinud kuul 265 dollari peal ning liikudes täna 233 dollari ümber.

Analüüsis määras Goldman Tesla aktsia kuue kuu hinnasihiks 200 dollarit. Pank hindas Tesla autotootmise äri 180 dollarile aktsia kohta ning akude äri 20 dollarile. Küll aga näeb Goldman suurt hinnatõusu potentsiaali, kui firma globaalsed ambitsioonid vilja kannavad.

Goldman hindas Tesla aktsia praeguse hinna 442 dollarile, kui firma suudab jätkata samasugust muutuste teed kui Apple'i iPhone.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755