Google'i asutaja kiitis Jaan Tallinna osalusega idufirmat

Google kaasasutaja Larry Page rääkis eile Kanadas tehisintellekti arendavast, Jaan Tallinna osalusega idufirmast DeepMind Technologies,  mis tema hinnangul ühendab arvuti- ja neuroteaduse.

Aasta alguses ostis Google tehisintellekti arendava DeepMindi väidetavalt vähemalt 400 miljoni dollari eest.

Page'i hinnangul on DeepMind veel algstaadiumis. "Mõeldes, kuhu me liigume – see on täielik segadus. Arvutid ei tea, kus sa oled, millega sa tegeled ja mida sa tead. Palju, millega me tegeleme, on see, et su arvuti töötaks ja saaks kontekstist aru," rääkis Page Vancouveris TED konverentsil.

Ta kinnitas, et see on koht, kuhu DeepMind sobitub – proovides otsinguga aru saada kõigest ja leida kõike, ilma arvuteid ja tehnikavidinaid kohmakateks muutmata.

"Alustasime tehisintellekti süsteemide õppega, et seda parandada. Katsetasime tehisintellekti süsteemi YouTube'is ja see leidis ise kassid üles. See on väga tähtis kontsept. Mis DeepMindi puhul on tõeliselt hämmastav, on see, et nad õpivad  oma järelevalve all, alustades videomängudega – õppides, kuidas neid mängida, kuidas seda automaatselt teha," ütles Page.

Süsteem näeb samu piksleid, mida sina näed ja sellest hoolimata õpib süsteem mängima kõiki mänge superinimese võimekusega, lisas ta. "Me ei ole varem olnud võimelised selliseid asju arvutiga tegema. See on väga põnev. Kujutage ette, et selline tehisintellekt on teie programmis ja informatsiooni otsingutes," märkis Page.

Google'i miljardärist kaasasutaja Larry Page rääkis, et DeepMindi osanikul Demis Hassabisel on neuroteaduse ja arvutiteaduse taust. Ta ennustas, et DeepMindi puhul on näha palju põnevaid töid, mis ühildavad arvutiteaduse ja neuroteaduse võtmes, kuidas muuta midagi targaks.

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara