20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, mida teevad Eesti ärimehed Poola-visiidil

Ühes presidendiga on Poolas riigivisiidil ka paarkümmend ettevõtjat-juhti, kes läksid sinna peaasjalikult kontakte otsima, et edaspidi ahvatlevalt suurel turul hõlpsamalt toimetada.

Äridelegatsiooni kuuluvaile ettevõtjaile on tehtud Poolas oma programm, mis seisneb suures osas erinevatel ärilõunatel osalemises ning suhete loomises oma valdkonna Poola kolleegidega.

Selle hõlpsaks sujuvuseks uuris äridelegatsiooni visiiti korraldav kaubandus-tööstuskoda juhi Mait Paltsi sõnul paari kuu eest osalevatelt Eesti ärimeestelt, millise eesmärgiga nad Poola sõidavad ning milliste ettevõtjate või ametnikega kohtuda sooviksid. Nende soove arvestades püüdis kaubandus-tööstuskoda ärimeestele võimalikult kasuliku programmi kokku panna.

Äripäev küsis visiidil osalevatelt ettevõtjatelt, mida nad Poola tegema tulid ning kui tulus on neile kolmepäevase riigivisiidi esimene pool seni olnud.

Hannes Pilte ASist GoSwift: "Tulime siia selleks, et leida partnereid meie piirijärjekorrateenuse siin käivitamiseks. Poola on juba järjekorras viies välisriik, kuhu tahame siseneda. Lisaks otsime kontakte kõrgetasemeliste riigiametnike seas, et neile seda plaani tutvustada. Olen mõned kontaktid juba saanud, need on tulnud valdavalt läbi juhuse. Mingil määral tegin selleks Eestis siiski natuke eeltööd ka."

Martin Rand OÜst VitalFields: "Meie tulime tulime siia Poola põllumajandust efektiivsemaks muutma - et Poola põllumehed saaksid olla rohkem põllu peal, mitte topata bürokraatia taga, ja saada rohkem saaki. Meie põhieesmärk on siin PRi teha, täna saatsime siin pressiteate välja ja loodame pisut kajastust ka saada. Meil on selline toode (põllupõhise ilmaennustuse äpp - toim), mida on raske läbi partnerite raske müüa, tahame müüa otse põllupidajatele. Me liitusime foorumiga pisut hilja, kahjuks ei jõutud siia õigeid inimesi ette valmistada, aga sellest pole hullu, sest selle töö teeme me siis ise ära. Poola farmid ja põllud on väga suured, see tähendab ka rohkem raha ja kõrgemat tehnoloogilist taset. Interneti kättesaadavus on Poola maapiirkondades päris hea, nii et on lootust, et põllumehed võiksid meie teenusest huvitatud olla."

Roman Lossman ASist Tavid: "Hakkame õige pea Poolas uut filiaali avama ning ma tulin siia kontakte otsima. Käin viimasel ajal tihti Poolas, sain seekord ka uusi kohtumisi kokku leppida. Otsisin just inimest, kelle käest võiks saada infot kaubanduskeskustesse pinna saamise kohta ning see mul ka õnnestus. Meil on siin juba töökuulutused ka üleval. Esimese valuutavahetuse avame Varssavis, kuid hiljem loodame ikka teistesse linnadesse ka laieneda. Juba Varssavi üksinda on suurem turg kui terve Eesti kokku."

Autor: Indrek Kald, Mari Mets

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755