20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft Office jõuab varsti iPadile

Microsoft on valmis parandama vea, mis analüütikuid ja tarbijaid on juba tükk aega vaevanud - Microsoft Office jõuab iPadile.

Mitmete uudistekanalite väitel peab Microsofti värske tegevjuht 27. märtsil San Franciscos ürituse, kus avalikustab iPadile mõeldud Office'i, vahendab MarketWatch.

Tegu on uue tegevjuhi strateegiaga keskenduda Microsofti tooteid rohkem pilvtehnoloogiale ning mobiilseadmetele, seda nii tavatarbijate kui äriklientide jaoks.

"Tegu on selge strateegilise sammuga ning Microsoftile tuleb kasuks viia Office PC ja Windowsi platvormidelt kiiremini kasvavatele platvormidele ning pilveteenustele," kirjutas kliendikirjas Nomura Research analüütik Rick Sherlund.

Microsofti jaoks on iPadist tulenev potentsiaal Office'i kasutajate hulga suurendamiseks väga suur. Bernstein Researchi analüütik Mark Moerdleri sõnul on Apple müünud umbes 195 miljonit iPadi ning 2013. aasta lõpus oli maailmas umbes 150 miljonit iPadi kasutajat.

Moerdleri sõnul kui isegi 10% iPadi kasutajatest hakkab uut Office'it kasutama, siis see toob Microsoftile 15 miljonit uut klienti ja suurendab Office'ist tulenevat käive 1,1 kuni 1,5 miljardi dollari võrra aastas.

Microsoft on väidetavalt töötanud iPadile mõeldud Office'i versiooni kallal vähemalt aasta, kuid on olnud kahtleval seisukohal tuua toode turule, sest nad kardavad, et see võib ära süüa selle väiksegi eelise, mida Windowsi tarkvara Apple'i ees omab.

Erilist mõju see kummagi suurfirma aktsiale pole täna näidanud. Kui aktsiaturud on ligi protsendijagu plussis, siis Microsofti väärtpaber oli 0,9% ning Apple 0,4% tõusnud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755