21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: ajude siia meelitamiseks peab tegema süstemaatilist tööd

Eesti Arengufondi majandusekspert ja nutika spetsialiseerumise valdkonna juht Kristjan Lepik märkis eilsel Targa Tööstuse konverentsil, et Eesti peaks tegema süstemaatilist tööd, et ajusid siia meelitada.

Lepik pidas üritusel ettekande teemal „Tehnoloogiad, mis muudavad tööstust,“ milles tõdes, et praktiliselt ainuke viis Eesti majanduskasvu uueks laineks on targa töö edendamine ning võitlus ajude pärast muutub ühel hetkel väga agressiivseks.   

Eestile olulisi arengusuundi on Lepiku sõnul täna kolm. Need on IT läbi teiste sektorite (nt. tööstuse automatiseerimine), tervisetehnoloogiad ja biotehnoloogia, kus on palju kasutamata võimalusi ning ressursside väärindamine.Lepik viitas, et suures plaanis tasub vaadata IT sektori arengut, mis on muutunud teisi sektoreid hõlmavaks. Selline horisontaalne lähenemine mõjutab Lepiku sõnul otseselt ka tööstussektorit.Samas on Lepik kindel, et tööstussektoril seisab ees automatiseerimise laine ning seni on selle olulisust ning sellega kaasnevaid muutusi tõsiselt alahinnatud.

Autor: Marek Mühlberg, Raigo Neudorf

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755