Autor: Rivo Sarapik • 21. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palga TOPi firma: meie palk pole kolossaalne, vaid õiglane

Äripäeva Palga TOPi ehk 500 parimat palka maksva firma hulka jõudnud digiturundusfirma OKIA palgad pole kolossaalsed ega üle mõistuse, vaid õiglased oma ala tippudele, leiab firma üks omanik Kaupo Kalda.

"Oleme uhked selle üle, et meil on vinged inimesed vingete oskustega. Meie palgad pole seejuures sugugi kolossaalsed ega üle mõistuse, aga õiglased oma ala tippspetsialistidele, just nagu ka teistes kõvemates agentuurides või misiganes valdkonnas on," kirjutas ta ettevõtte ajaveebis postituses, mis selgitab, miks loovtöö hinda ei saa alla tingida.

"Kui me laseksime hinda alla – ja tihti küsitakse seda, mitu korda ja iga väikese tööga –, siis ei saaks häid inimesi palgal hoida, tuleks võtta odavam kaader, päevapealt langeks kompetents ja kvaliteet ning me poleks enam need, kes me olime. Kas see sobiks?"

Teenus pole kast tosse. Marginaalid pole ettevõtte tegevusalal tema sõnul kaugeltki kõrged ja kui lasta hinda alla kümnendiku võrra, annab ettevõte ära umbes poole kattest, mis pole tema hinnangul jätkusuutlik.

"Teenusmajandus pole kast tosse, millel on marginaal 200%, kust võib suht hõlpsalt 30% alla lasta. Me pole Made in China. Ei ole, sest me ei saa öelda oma töötajatele – sorri, aga märtsis on teie palk -50%," kirjutas Kalda. "Oleme luust ja lihast inimesed, perede ja lastega, ränka vaeva näinud oma oskuste omandamiseks, lihvimiseks ja teeme oma tööd hingega."

Pealegi on elu tema kogemusel näidanud, et tingija kipub olema ka see kõige raskem ja eriti nõudlik klient (ehk pahupidi loogika). "Kuigi tingides ei saa ettevõte muud teha, kui lasta alla kvaliteeti, kulutades vähem töötunde. Absurd ju," lisasb Kalda.

OK Interactive oli viimases Äripäeva Turunduse TOPis e-turundusagentuuride arvestuses käibelt neljas. 2012. aastal teenis ettevõte 600 000 eurose käibe juures 21 000 eurot kahjumit. 18 inimesele tööd andnud ettevõtte keskmine töötasu ulatus 2012. aastal 1540 euroni.

Äripäev kirjutas sel nädalal, et mitmed oma valdkonna parimat palkma maksvad firmad teevad seda ettevõtte edu jagamiseks.

Äripäev avalikustab 26. märtsil enim teenivad tippjuhid ning parimat palka maksvad firmad Eestis. Edetabeli võitnud firmas ulatub keskmine palk 10 000 euroni.

Lisaks toimub 26. märtsil Äripäeva palgafoorum, kus räägitakse, kuidas leida ja hoida kõrgepalgalisi töötajaid, kui tugevalt palk motiveerib, kellele sobib 100% tulemuspalk ja paljust muust. Eriti oodatud on tipp- ja keskastme juhid, kes tegelevad igapäevaselt inimeste ja töötulemuste juhtimisega.

Vaata palgafoorumi kava SIIT, registreeru foorumile SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755