Autor: Indrek Kald • 23. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti IT-firma töötajaid kutsutakse Kiievis sõjaväkke

Ukrainas tegutsevad Leedu ja teiste Balti riikide ettevõtjad tunnetavad sõjaohtu: mõne kompanii töötajad on juba saanud sõjaväekutse.

Kiievi tehnoloogiakompanii, mida juhivad Balti investorid, arvestas kokku, et sõjaväekutse on saanud umbes 10% töötajatest, vahendas ERR Leedu kiievi saatkonna kaubandusatašee Rimantas Šegžda sõnu Delfile.

Seni on töötajaile öeldud, et nad peavad olema valmis viie- kuni kümnepäevaseks eemalolekuks, kuid Ukraina seaduste järgi peavad tööandjad neile selle aja eest palka maksma.

"Niipalju kui mina tean, jõuga raha ei nõuta, kuid peaminister pöördus avalikult ärimeeste poole palvega toetada armeed, aga see oli palve, ettepanek aidata riigil ennast kaitsta," rääkis Šegžda.

Tema sõnul komplekteeritakse Ukraina armeed seni kutsealustest, kuid massilist mobilisatsiooni ei ole.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755