28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Megauploadi asutaja lõi Internetipartei

Uurimise all olev failivahetuskeskkonna Megaupload asutaja Kim Dotcom ehk kodanikunimega Kim Schmitz asutas Uus-Meremaal poliitilise partei.

Dotcomi sõnul hakkab tema loodud Internetipartei seisma interneti- ja tehnoloogiavabaduse, privaatsuse ja poliitiliste reformide eest, vahendas ERRi uudisteportaal BBCd.

Kim Dotcom püüab vältida väljaandmist USA-le, kus teda süüdistatakse ulatuslikus piraatluses ja selle kaudu enam kui 175 miljoni dollari ebaseaduslikus teenimises. Dotcom aga eitab kuritegude sooritamist.

Järgmised üldvalimised peaksid Uus-Meremaal toimuma septembris. Parlamenti pääsemiseks peab Internetipartei ületama 5% valimiskünnise.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Autor: Ave Lepik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755