Soome firma viib Angry Birdsi põrsad moslemiriiki

Soome mänguväljakumööbli ja -tarvikute tootja Lappset avab mais Malaisias Angry Birdsi teemapargi, kus on omal kohal ka brändi kuulsad sead, mis on aga moslemiriigis tabu all.

Lappseti turundusjuht Kirsi Saravuoma rääkis Tallinnas esinedes, et sigade eksponeerimine moslemiriigis on ettevõtte jaoks kahtlemata julge samm ning Malaisias on selle sobivuse üle pikalt arutletud, kuid nad jõudsid järeldusele, et Angry Birdsi põrsad on esitletud teemapargis ühes teiste loomadega, püüdmata anda neile inimestele omaseid tegevusi nagu multifilmides sageli kombeks. Sellisel moel on see kohalikule kultuurile hulga vastuvõetavam.

Soomlaste teine tuntud kodumaine bränd, Angry Birdsi seeria loonud Rovio on avanud Saravuoma sõnul mänguväljakute, spordiplatside ja parkide mööblit tootvale Lappsetile mitmeid uusi turge ning Lappset on sisenenud tänu Roviole meelelahutustööstusse, rajades üle maailma Angry Birdsi teemaparke.

Rovaniemis 1970 asutatud Lappseti mullune käive oli 53 miljonit eurot ning üle 70 protsendi toodangust läheb ekspordiks. Kuna nende teenistus on põhjamaades väga hooajaline, otsib firma lisaks praegustele peamistele eksportturgudele Venemaale, Rootsile ja Taanile üha lõunapoolsemaid ekspordiriike. Üks ettevõtte spordirajatiste tarvete tehas asub ka Tallinnas.

Osale arutelus

  • aripaev .ee, Mari Mets

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara