Feldmann: IT puhul tuleb mõelda, mida on mõtet teha

Atea Eesti juhatuse liige Jaan Feldmann märkis täna Swissotelis toimuva IT konverentsi Atea Action avakõnes, et tehnilise infrastruktuuri roll ja kasutamise viisid ettevõtetes on muutumas.

Feldmanni sõnul ei peaks ka tehnilise infrastruktuuri eest vastutavad osapooled tegelema sellega, et "hoida tulesid põlemas", sest see võtab võimaluse tegeleda innovatsiooni ja arendusega. Need omakorda on muutujad, mille alusel turul konkureeritakse.

"Asjade töös hoidmine ei tohiks olla infra töö. 75% ressursist kulub täna sellele," tõdes Feldmann ja lisas, et ka tehnilist infrastruktuuri puudutav äri on muutunud teenusepõhisemaks ning väga vähesed ettevõtted eelistavad füüsiliste seadmete hoidmist oma organisatsiooni sees, sest see pole lihtsalt enam praktiline. Seda just soodsamate ja efektiivsemate lahenduste olemasolu tõttu.

Feldmanni sõnul on vaja rohkem teadvustada pilveteenustega kaasnevaid võimalusi äride jaoks. Üritusel publiku seas tehtud mobiilsest küsitlusest lähtus, et ligi pooled kahesajast kohalviibinust ei kasuta oma organisatsiooni sees pilveteenuseid. Feldmann luges tulemust mõnevõrra üllatuslikuks ja viskas õhku küsimuse, et kas ettevõtted on üldse teadlikud sellest kui töötajad tööga seotud faile nt. Dropboxis või Google Drive'is hoiavad.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara