Autor: Juhan Lang • 11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiliaku laetuks 30 sekundiga

Loetud päevad tagasi demonstreeris Iisraeli idufirma StoreDot Tel Avivis toimunud Microsoft Think Nexi konverentsil mobiiliakut, mille täislaadimiseks kulub vähem kui pool minutit.

Täiesti tühi Samsung S4 nutitelefoni aku laeti presentatsioonil pilgeni täis 26 sekundiga. Praegu on aku küll veel vaid prototüüp, kuid ettevõte teatel peaks sellest kolme aasta jooksul saama turukõlbulik toode, vahendab BBC.

Demonstratsioonil ühendati sigaretipaki-suurune aku nutitelefoniga. Start-up-ettevõtte asutaja Dorn Myersdorf avaldas lootust, et aasta jooksul suudetakse aku nutitelefoniga liita.

Bioorgaaniline aku kasutab tillukesi isestruktureeruvaid nanokristalle, mis avastati Alzheimeri haiguse uurimise käigus Tel Avivi ülikoolis kümme aastat tagasi. „Akud on ainult üks tööstusharu, mida võime uue materjaliga häirida,“ tõdes Myersdorf. „See on uus füüsika, uus keemia – uus lähenemine seadmetele.“

Tema sõnul on uute akude tootmine traditsiooniliste akudega võrreldes 30-40% kallim ja lõpptoode on tarbijale praegusest valikust kaks korda kallim. See-eest akude valmistamine on tema hinnangul suhteliselt lihtne protsess.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755