Autor: Indrek Kald • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma viib töötajad Istanbuli uusi ideid saama

Kogu Eesti idufirma Toggl meeskond lendab homme Türki Istanbuli, et ühiselt ettevõtte arendusplaanid läbi mõelda.

Eesti ettevõtteis seni vähe levinud kollektiivsete tööväljasõitude meetodit rakendab Toggl kolmandat aastat. Toggl Challenge'i nime kandvat tööväljasõitu on varem peetud Itaalias Liguurias ja Saksamaal Berliinis. Üritusel võistlevad töötajate meeskonnad uuenduslike ülesandepüstituste ja lahenduse loomises.

"Kindlasti lisab üritusele särtsu võistluslik moment," rääkis ettevõtte juht Alari Aho pressiteates. "Töötajatele meeldib igapäevasest töörutiinist välja tulla. Mõte hakkab jooksma ja tulemuseks on alati suur hulk väärt ideid, millele niisama ei pruugiks tulla," märkis ta.

Toggli kaasasutaja Krister Haav lisas, et ühised tööväljasõidud on meetod, mida nad soovitavad ka teistele ettevõtetele. "Tiimitunde värskendamine ja uued ideed, mida Challenge annab, kaaluvad mitmekordselt üles rahalise väljamineku. Eestis tavaliste ühe-kahepäevaste firma suvepäevadega jõuavad töötajad pingeid maandada, aga uute töiste lahenduste väljatöötamiseks on tarvis natuke pikemat aega. Ka Eestist eemal viibimine värskendab pilku ja jätab argised teemad selja taha," selgitas ta.

Tarkvarafirma Toggl omanikud on Alari Aho, Ahti Aho, Krister Haav ja Kerli Haav.

Võrreldes 2012. aastaga kasvas Toggli käive mullu kaks korda, 664 000 eurolt 1,2 miljonile. Alari Aho sõnul prognoosib ta tänavuseks käibeks kaks miljonit eurot.

Tunamullu teenis ettevõte 355 000 eurot kasumit, eelmisel aastal 579 000 eurot. Toggl maksis mullu omanikele dividende 254 000 eurot, aasta varem 64 000 eurot.

Toggl pakub veebipõhist ajahaldustarkvara meeskondadele ja üksikisikutele, kellele on tarvis mõõta ja optimeerida projektidele kuluvat aega. Rakendus töötab nii arvutis kui nutiseadmetel ning selle põhifunktsionaalsusega versioon on tarbijatele tasuta.

Toggli peakontor annab Tallinnas tööd enam kui 20 inimesele. Lisaks tegeletakse kliendisuhtlusega välismaal, eriti Ameerika Ühendriikides, kus paikneb suurim osa kasutajaist.

Ettevõtte üleilmne klientide arv läheneb miljonile, samas maksvaid kasutajaid oli eelmise aasta lõpu seisuga 35 000.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755