Autor: Indrek Kald • 15. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta.ee viimase aasta kalleim domeen oli usa.ee

Viimase aastaga on ostu-müügikeskkonna osta.ee kaudu oksjonimüüki pandud või rendile pakutud üle saja veebidomeeni. Kõige kallimalt müüdi Ameerika autode müüja juurde juhatav usa.ee.

Selle domeeni hind oli 305 eurot, teatas oksjonikeskkond. Täna on osta.ee lehel kümnesendise alghinnaga müügil domeen venemaa.ee, mille oksjonihind on 59.55 eurot.

"Domeen sobib nii Venemaa viisasid müüvale kaupmehele, kui ka tõsisemaks Venemaa ärikontaktide või turismiinfo jagamiseks. Täna otsitakse tuhandeid kordi kuus sõna Venemaa ja teadupärast on suureks eeliseks konkurentide ees, kui domeeni nimi sisaldab otsitavar märksõna," kommenteeris domeeni müüja kasutajanimega TarkvaraK.

Osta.ee omanikfirma Allegro Balticsi juhi Gunnar Valge sõnul on riigi või piirkonna nimi kasulik näiteks turismiäris või kaubavahetuses. "Tulevikku vaatava ostu-müügikeskkonnana toetame e-poode. Nii on meie kaudu müüdavad domeenid enamasti e-kaubanduse ja laiemalt e-äriga seotud. Domeene pakutakse kogu aeg, kuid tehinguid nendega tehakse suhteliselt vähe," lisas ta pressiteates.

Kalleim küsitud domeenihind on Valge sõnul olnud 15 000 eurot. Domeenid, mille vastu osta.ee kliendid huvi tundnud on: üür.ee, loomapood.ee, eestifilm.ee ja pildid.ee.

Kui nimeks on populaarne otsingusõna, on sellel turuväärtus täiesti olemas ja realiseeritav, rääkis Valge. Erinevalt kaupadest see ei vanane, eduka valiku puhul hoopis kasvatab väärtust. Domeeni väärtust tõstab tema sõnul ka see, kui palju seda on turundatud – sisse töötatud domeen võib olla uuest kallim. Registreerimisel tuleb siiski veenduda, et ei rikutaks kaubamärkide omanike, tuntud ettevõtete ja brändide huve.

Osta.ee on ostu-müügikeskkond internetis, millel on 260 000 registreeritud ning autenditud kasutaja ning 600 000 eri kasutajat iga kuu. Keskkonnas tehakse iga kuu keskmiselt 110 000 tehingut keskmiselt 1,4 miljoni euro väärtuses. Osta.ee kuulub koos kinnisvaraportaaliga kv.ee ettevõttele Allegro Baltics.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755