Samsung tahab maksta Apple’ile patentide eest 57 korda vähem

Samsungi hinnangul on Apple’i poolt nutitelefonide patentide rikkumiste eest esitatud 2,19 miljardi eurosed nõuded 57 korda kõrgemad kui need tegelikult väärt on. 

Juhul, kui kohus leiab, et Galaxy valmistaja on rikkunud nutitelefonide valmistamisel patente, oleks Samsungi hinnangul õiglane summa 35 dollari senti nutiseadme kohta, mitte Apple’i poolt nõutav 40 dollarit, vahendab Bloomberg.

Ühtlasi alustas Lõuna-Korea tehnikahiid eile ka vasturünnakut, süüdistades omakorda Apple’it kahe oma patendi rikkumises.

Gigantide heitlus

USAs toimuv kohtuprotsess kahe maailma juhtiva nutitelefonide valmistaja vahel on järjeks kohtuvaidlustele neljal kontinendil. Kõik selle nimel, et juhtida turgu, mis oli Bloombergi andmetel mullu väärt 338,2 miljardit dollarit.

Samsung kahmas möödunud aastal endale 31% kogu nutiseadmete tööstuse tulust võrreldes Apple’i 15%ga, kelle turuosa on kahanenud tänu sellele, et puutetundlikud seadmed on muutunud igapäevasteks ning Samsung, LG Electronics ja Lenovo Group Ltd on käinud välja odavamad alternatiivid.

Vaidluses Apple’it esindava Massachusettsi Tehnoloogia Instituudi konsultandi Christopher Vellturo sõnul sisaldab iPhone’de valmistaja poolt nõutav 2,19 miljardit dollarit kahte tüüpi kahju – kaotatud kahjumit ja litsentsitasu, mida firma oleks teeninud enam kui 37 miljoni Samsungi poolt müüdud seadme eest 2011. aasta augustist kuni 2013. aasta detsembrini. 

Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara