2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangad soovitavad Internet Explorerit vältida

Läti pangaliit teatas, et seoses Internet Exploreri turvariski avastamisega soovitavad nad nimetatud veebibrauserit internetipanka logimisel mitte kasutada. Ka Eesti pangad on probleemist teadlikud, kuid suuri probleeme pole esialgu täheldanud.

"Oleme teemast teadlikud ja monitoorime olukorda tähelepanelikult. Meile teadaolevalt pole tänaseks uut turvaauku kasutavaid rünnakuid Lätis toimunud ning oht on pigem teoreetiline,“ teatas Swedbank Äripäevale.

Samas soovitas ka Swedbank kasutada mõnda teist brauserit, uuendada viirusetõrjet ning mitte klikkida kahtlastel linkidel. Näiteks internetipanka logimisel arvestama, et pangad ei küsi kunagi PIN2 ega sisestada korraga mitu salasõna.

Microsoft teatas nädala alguses, et kiirustab parandama turvaviga ülilevinud internetilehitsejas Internet Explorer, mis avastati nädalavahetusel. Turvaviga on Internet Exporeri versioonidel 6 kuni 11. Turvaviga lubab häkkeritel võtta kontrolli arvutite üle ja näiteks kustutada andmeid. Häkkerid on seda ka ära kasutanud rünnates näiteks USA ettevõtteid, vahendas Reuters.

Autor: Harry Tuul, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755