Autor: Maarit Eerme • 12. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MarkIT täidab 60% tellimustest ilma inimeste sekkumiseta

MarkIT on muutnud oma tellimuste töötlemise automaatseks, sest tellimuste hulk oli niivõrd suur, et selle käsitsi töötlemine oleks olnud mõeldamatu. Praegu täitavad nad 60% tellimustest ilma inimeste sekkumiseta.

„Tänaseks oleme saavutanud taseme, kus 60% tellimustest täidetakse ilma inimeste sekkumiseta,” rääkis MarkIT arendusosakonna juhataja Peeter Tamm. Ta lisas, et nad kutsuvad seda HMI indeksiks. MarkIT töötleb aastas ca 80 000 tellimust ning nende kataloog sisaldab tooteid 150lt IT hulgimüüjalt üle Euroopa.

Tamm rääkis, et paljud nende tarkvaraprojektid saavad alguse tõdemusest, et mõni etapp IT ostmise protsessis on muutunud ebaefektiivseks. Tema sõnul muutub projekt kasumlikuks niipea, kui nad suudavad kasvatada automaatsete tellimuste osakaalu. “Samas ei mõõda me iga üksiku projekti tasuvust, kuna kulu mõõtmisele võib ületada saadava tulu,” selgitas Tamm.

MarkIT juurutas eelmisel aastal uudse lahenduse, mis aitab kliendil ostukorvi optimeerida. Lahenduse ülesanne on optimeerida tarnekanalid kas soodsaima hinna, tarnekiiruse või pakkide arvu järgi. “Lahenduse abil saab klient langetada parema otsuse lähtudes tellimuse spetsiifikast ning selle tagajärjel väheneb küsimuste hulk tagatoale,” selgitas Tamm.

Tamme sõnul kasutavad nad tarkvara arenduses agiilseid meetodeid ehk siis arendus on kestev protsess ja ei lõppe ära siis, kui tähtaeg kukub. “Uued projektid katsume lansseerida võimalikult lühikese ajaga ning sellele järgneb 1-2 arendustsüklit, sest esialgsed nõuded täpsustuvad tänu test- ja esmakasutajatele,” ütles arendusosakonna juht.

“Veavaba tarkvara, mis teeb kasutaja elu keerulisemaks, ei ole meie arvates kvaliteetne tarkvara ning seetõttu mõõdamegi kvaliteeti eelkõige HMI indeksi abil,” rääkis Tamm ning lisas, et tarkvaraarenduse tulemusena peab kasutajate elu lihtsamaks muutuma.

MarkIT arendusosakonna juht Peeter Tamm esineb 21. mail Äripäeva Projektijuhtimise Aastakonverentsil: Maksimaalse kasumlikkuse saavutamine , kus ta räägib täpsemalt, kuidas nad hindavad IT projektide kvaliteeti.

Konverentsil tuleb veel juttu projektide käekäigu jälgimisest, lean-mõtlemisest, rahvusvaheliste projektide õppetundidest, motivatsioonist ja efektiivsuse tähtsusest.

Vaata konverentsi täpset ajakava ning registreeru kuulajaks. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755