Vene riik valmistub kolima pilve

Venemaal on ette valmistatud seadusemuudatused, mis võimaldaksid riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustel ning teistel ametiasutustel hakata kasutama pilveteenuseid.

Vene side- ja kommunikatsiooniministeeriumi (Minkomsvjazi) eestvõttel valminud seaduseelnõud defineerivad pilvetehnoloogia mõistet ning määratlevad riigihangete nõuded pilveteenuse pakkujatele, vahendab portaal 3DNews.

Seaduseelnõu projekti kohaselt on investeeringute tegemine IT taristusse aegunud lähenemine. Pilvetehnoloogiate kasutuselevõtt aitab seevastu kokku hoida seadmete ning tarkvara soetuskuludelt, hoolduselt ja remondilt, teenindava personali palgakuludelt, elektrikuludelt jne.

Riigiasutustele osutatavate pilveteenuste tasusid hakkab reguleerima Venemaa Föderaalne tariifide teenistus. Seaduseelnõu jaotab teenusepakkujad tavalisteks pilveteenuste pakkujateks ja „garanteerivateks tarnijateks“, kes on kohustatud sõlmima lepingu iga nende poole pöörduva avaliku võimu asutusega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara