Autor: Kadrin Karner • 14. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reguse uuring: siseettevõtjate esilekerkimine ettevõttele tulus

Järjest rohkem ettevõtteid, nende hulgas Google ja Dell, mõistavad, kui oluline on kasvu säilitamiseks lasta oma töötajate seas areneda innovatiivsetel ettevõtjatel – siseettevõtjatel.

Paindlike tööpaigalahenduste pakkuja Regus leidis oma viimases uuringus, et 78% vastanud ettevõtjate meelest on ettevõtlus nende majandusharus viimase viie aastaga kasvanud. Kuid ettevõtlus ei ole oluline ainult riiklikule majandusele ning seetõttu propageeritakse ettevõtluse edendamist ettevõtete sees, et tagada töökeskkonna keskendumine uuendustele. Nad kutsuvad ettevõtteid üles arendama oma töötajates niinimetatud „siseettevõtjat” (ingl. k. intrapreneur).

“Samas pole iga sektor ideaalne. Suurt tulu hakatakse kõige tõenäolisemalt saama IT ja tarkvara valdkonnas (54%). Seda kinnitavad aruanded üle maailma: Euroopas oodatakse IT-sektori töötajate arvu kasvu 7,7%,“ rääkis Reguse asepresident Baltimaades, Ruud Doogen. Teistes sektorites prognoositakse töötajate arvu kasvuks keskmiselt 3,4%.  "USAs, Silicon Valleys, kasvab tarkvaraarenduse töötajate arv tervelt 22% ning Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni piirkonnas pakub info- ja kommunikatsioonisektor tööd juba praegu üle 11,7 miljonile inimesele, moodustades piirkonna SKP-st enam kui 3%. Oodatakse aga veelgi suuremat kasvu,” kommenteeris Doogen.

Arvestades seda, kui oluliseks peavad siseettevõtluse arengut firmad nagu Google ja Dell, paluti küsitlusele vastanutel määratleda, mis oleksid siseettevõtluse arendamise võtmetegurid. Pooled vastajatest valisid töötundidelt või asukohalt paindliku töö. Populaaruselt järgmised olid täiendkoolitusprogrammid (42%) ja eri funktsioonidega personali koos töötamine (36%).

“Kuigi täiendkoolitus on kahtlemata oluline selleks, et töötajad oskaksid raskusi ennetada ning oleksid alati kursis majandusharu uuemate trendide ja arengutega, on samas oluline, et töötajatel oleks ruumi iseseisvaks innovatsiooniks,” ütles Doogen. “Paindlik töö ei ole seotud ainult inimeste sooviga parandada oma töö ja eraelu tasakaalu, töötades enda valitud ajal ja vähemalt osa ajast kodule lähemal, see annab neile ka võimaluse olla oma aja peremees ning jälgida oma lemmikprojekte.”

Reguse viimane uuring hõlmas üle 19 000 tegev- ja ärijuhi vaateid 98 riigist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755