Autor: Ken Rohelaan • 20. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sten Tamkivi lõi uue firma

Skype Eesti endine juht Sten Tamkivi käivitas idufirma Teleport Inc, mis aitab töötajatel leida rahaliselt meelepäraseima elukoha maailmas.

Teleport arendab tarkvara, mis aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse erinevaid näitajaid nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk oleks vähendada seniseid kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha.

Tamkivi sõnul ei võrdu töökoht enam elukohaga, sest iga aasta saavad miljonid inimesed elada ükskõik kus ning teha kaugtööd. „See algas süvatehnoloogia professionaalide ringkonnas, kuid laine jätkub: ligi viiendik maailma töötavatest inimestest töötab väljaspool kontorit,“ kirjutas Tamkivi blogipostituses. Esimeste töötavate toodete/teenusteni läheb tema sõnul veel natuke aega.

Tamkivi on Teleporti tegevjuht ja kaasasutaja. Ettevõtte teine asutaja on Balaji Srinivasan.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755